Skischoen op maat bestellen? Dit zijn de voordelen

Skiën is een leuke sport, maar zoals bij vrijwel iedere sport kan er ook van alles fout gaan en je kunt jezelf ook lelijk blesseren. Blessures komen vaak voor bij mensen die niet de juiste uitrusting gebruiken om hun sport te beoefenen. Zeker bij skiën komt het vaker wel dan niet voor dat mensen geblesseerd raken, omdat ze niet de juiste skischoenen aantrekken. En het is belangrijk dat je veilig en zelfverzekerd op de latten staat. Op die manier voorkom je ongelukken en kun je comfortabel de piste trotseren. In onze blog vertellen we dan ook wat de voordelen zijn van een skischoen op maat bestellen.

Voorkom blessures met een skischoen op maat

Met een skischoen op maat kun je blessures voorkomen, maar bij een blessure denk je al snel aan bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten of voeten die je belemmeren in het plezier. Maar het gaat wel iets verder dan dat. Met een skischoen die niet op maat is en niet lekker zit, voel je jezelf minder zelfverzekerd op de latten en dan ga je dus ook op een andere manier skiën. Daar is op zich niets mis mee, maar juist hierdoor is de kans op een valpartij groter. En we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je lelijk terecht kunt komen en blessures kunt oplopen. Van kleine blessures tot aan ernstige blessures als je bijvoorbeeld iets breekt of zwaar kneust.

Maatwerk zorgt voor comfort

Een skischoen op maat zorgt ook voor meer comfort. Een skischoen die lekker zit en ook van de juiste materialen is gemaakt, zorgt ervoor dat je geen pijnlijke enkels, scheenbenen en voeten krijgt. Je knieën, bovenbenen en je rug worden ontlast en je kunt dus ook een langere tijd op de piste staan. Voor beginnende skiërs zijn op maat gemaakte skischoenen nog belangrijker, want een negatieve ervaring op de ski’s kan ervoor zorgen dat je alweer snel afscheid neemt van de toch wel ontzettend leuke sport. Natuurlijk is een skischoen op maat iets duurder, maar je hebt er ook enorm veel profijt van.

 

BootFitter | Om pijnloos te kunnen skiën

Een skischoen op maat laten maken

Een skischoen op maat kopen is dus slim om te doen, maar misschien heb je al geïnvesteerd in dure schoenen en vind je het zonde om hier afscheid van te nemen. Wat wij ons overigens goed kunnen voorstellen. Gelukkig is er dan ook nog een andere oplossing, want je kunt bij een specialist die skischoenen op maat maakt ook jouw eigen skischoenen op maat laten maken. Het traject is niet anders dan wanneer je nieuwe schoenen koopt, want na een kennismakingsgesprek worden de juiste metingen verricht, jouw skischoenen ingenomen en zodanig aangepast dat ze straks als gegoten zitten. Op die manier voorkom je vervelende klachten, zoals pijnlijke en branderige voeten, krampen, pijnlijke enkels en scheenbenen en vervelende drukpunten. En zoals gezegd is het ook een feit dat je zelfverzekerder op de latten staat, je ongelukken kunt voorkomen en ook veel langer kunt skiën.