Zo maak je de juiste keuze als je een tafeltennistafel kopen gaat

Als je het leuk vindt om met je familie of vrienden te tafeltennissen, dan is het ook leuk om een tafel thuis te hebben staan. Want je kan wel naar een vereniging gaan, maar dat is soms best lastig. Thuis pak je het makkelijker even op. En al wordt het onderschat, het is een heuse sport. Je maakt in verhouding weinig meters omdat de tafel een stuk kleiner is dan een heel speelveld bij een regulier tennisspel, maar het gaat vele malen sneller waardoor je uiteindelijk behoorlijk intensief aan het sporten bent. Maar als je een tafeltennistafel kopen gaat, waar moet je dan op letten en hoe maak je de juiste keuze? 

Outdoor tafeltennistafel kopen

Wil je een tafeltennistafel kopen die buiten gaat staat of in een vochtige ruimte zoals een kelder of een schuur? Kies dan altijd voor een outdoor exemplaar. Dit type tafel is gemaakt om tegen vocht te kunnen zonder dat het materiaal wordt aangetast. Je kan gaan voor een vaste tafel, een verrijdbare tafel of eentje die je op kan klappen. Alles is afhankelijk van jouw wensen, de frequentie waarmee je gaat spelen en je budget natuurlijk. Veel outdoor exemplaren hebben een speelblad van melanine die de opstuit van de bal vertraagd waardoor er langere rally’s gespeeld kunnen worden. Wel is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de tafel. Vaak geldt hoe dikker het materiaal hoe beter. En dat geldt dan voor het blad, maar ook voor het frame, de wielen en het opklapsysteem. 

Tafeltennistafel kopen voor indoor

Heb je een mooie kamer binnen die niet vochtig is en wil je daar een tafeltennistafel neer zetten? Dan kan je voor een indoor exemplaar gaan. Deze zijn vaak gemaakt van spaanplaat en geschikt om binnen te gebruiken. Let erop dat dit materiaal niet geschikt is om te gebruiken in een ruimte waar het ook vochtig kan worden, zoals een kelder. Binnen wordt de opstuit van de bal verhoogd waardoor er sneller gespeeld kan worden en er in verhouding minder rally’s maar met meer snelheid kan worden gespeeld.

Je kan kiezen uit verschillende tafels met enkele of met dubbele wielen, wel of niet opklapbaar en met verschillende tafeldiktes. Op die manier kan je kiezen voor een tafel die binnen je budget valt maar ook geschikt is voor de manier en intensiteit waarmee je de tafel gaat gebruiken. 

Gebruik aan ruimte? Kies voor een opklapbaar model

Niet iedereen heeft binnen of buiten eindeloos veel ruimte of je wilt de ruimte voor andere dingen gebruiken. Dan is het superhandig om te kiezen voor een tafeltennistafel kopen die je op kan klappen. Op die manier neemt de tafel vooral in de hoogte zijn ruimte in als hij niet gebruikt wordt. Hij is dan geen sta in de weg en je kan hem eenvoudig neerzetten als je hem wel wil gebruiken. Let er wel goed op dat je in een ruimte voldoende omgeving hebt om hem uit te klappen maar ook ruimte hebt om te spelen.